About us

Why?

Verse bloemen zijn prachtig en horen thuis in ieder interieur, maar helaas staan verse bloemen maar ongeveer een week. De dagen daarna zullen veel bloemen de kop al laten hangen en bruin verkleuren. Op het moment dat ze de prullenbak in verdwijnen, hoor ik je al denken: "maar nu is die tafel zo kaal.."

Naast het feit dat verse bloemen snel in de prullenbak verdwijnen doordat het verse natuurproducten zijn, is ook nog eens een overschot aan bloemen ontstaan door de Corona-crisis. Bloemenveilingen kampten met veel overschot door de terugloop van de bloemenverkoop en daarom zijn veel verse bloemen in de prullenbak beland. Al met al, volgens ondernemer Renée van Bottenburg redenen genoeg om bloemen in een duurzaam jasje te steken! Wij gaan voor less flower waste: droogbloemen zijn tijdloos. Ze zijn flowever.

How?

Wij vinden het erg belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Daarom wordt onder andere gebruik gemaakt van biologisch kraftpapier voor het inpakken van de boeketten en hanteren wij een 'less flower waste policy', door alle droogbloemen die in het proces afbreken of over zijn niet weg te gooien, maar te gebruiken in bijvoorbeeld transparante fotolijstjes, leuke bakjes of glazen flesjes ter decoratie.

This means what exactly?

Bij Flowever Amsterdam koop je handgemaakte droogboeketten en droogbloemen in accessoires voor in huis ter decoratie. Flowever zorgt ervoor dat de droogbloemen even kleurrijk zijn als de verse bloemen die je gewend bent, alleen geeft ons boeket je jarenlang plezier! Bovendien bespaart een droogboeket geld, water, afval én scheelt het verzorging. Met een droogboeketje op tafel ben je altijd voorzien van decoratie in huis (en zijn verse bloemen een mooie extra aanvulling)!

Who are we talking to?

Flowever richt zich niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven die graag overstappen naar een duurzame en stijlvolle manier van bloemen decoratie. Om bedrijven zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn levert Flowever Amsterdam op maat creaties door de boeketten af te stemmen op bijvoorbeeld de collectie die in de winkel hangt, de huisstijl van het restaurant of de sfeer die het hotel wil uitstralen. We willen graag ernaartoe werken om bedrijven een four seasons abonnement aan te kunnen bieden, zodat ieder seizoen kan worden genoten van andere kleuren en sferen. 

Ben je geïnteresseerd in het verkopen van Flowever Amsterdam droogboeketten in je winkel en ben je benieuwd naar onze B2B tarieven? Neem dan contact met ons op door een dm naar ons te sturen op Instagram (floweveramsterdam) of stuur een mailtje naar floweveramsterdam@gmail.com. 

Weddingtime!

Flowever wil graag droogboeketten aanbieden voor iedereen en voor alle gelegenheden. Daarom kun je ook mini droogboeketjes voor op je huwelijk ter tafeldecoratie kopen! We kunnen ook bruidsboeketten maken. Lees voor meer informatie over op maat creaties voor huwelijken onze blog. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw huwelijk? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar floweveramsterdam@gmail.com en laat ons weten hoe we je kunnen helpen.

Face behind the brand 

Founder Flowever Amsterdam Renée van Bottenburg