Sustainability

Flowever Amsterdam koopt zo lokaal mogelijk in. Dit betekent dat de droogbloemen worden ingekocht bij Nederlandse groothandels en voor zover mogelijk bij bloemisten in Amsterdam. Naast de lokale inkoop worden de boeketten thuis in de Jordaan gestyled tot een boeket of andere decoratie. 

Droogbloemen zijn tijdloos! Je haalt de natuur in huis, geeft je interieur een boost en je geniet jarenlang van je boeket. In de jaren zeventig en tachtig waren droogbloemen al b(l)ooming, maar nu zijn ze helemaal terug van weggeweest! Droogbloemen horen er gewoon bij.

Naast het feit dat droogbloemen niet in de prullenbak terechtkomen en er daardoor minder flower waste ontstaat, helpt de verkoop van droogbloemen ook mee de uitstoot van de verse bloemen te verminderen. Bloemen hebben namelijk veel water- en energieverbruik, transport uitstoot, mestgebruik, bestrijdingsmiddelen en kasverwarmingen nodig. We all love fresh flowers, natuurlijk, maar juist de combinatie van droogbloemen met verse bloemen geven een prachtig effect op je interieur en daardoor ben je dus ook lekker duurzaam bezig!